O nouă anchetă după decesul unui copil de un an şi jumătate

Anchetă la Spitalul Judeţean Satu Mare, după decesul unui copil de un an şi jumătate

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare efectuează joi o anchetă după ce un copil de un an şi jumătate a decedat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Constantin Demian.

Potrivit acestuia, copilul de un an şi jumătate a ajuns la UPU miercuri, la ora 22,25, cu ambulanţa şi i-s apus diagnosticul iniţial de varicelă. La ora 23,15 mama acestuia, din localitatea Stâna a cerut externarea sa, întrucât ar fi avut un consătean în spital cu care să meargă spre casă, copilul fiind în stare bună, dar joi dimineaţa copilul a ajuns din nou la Urgenţe.

'La ora 5,51 a ajuns din nou la noi. (...) A stat în incinta UPU cu tratament, iar la ora 9,15 s-a cerut consult al unui medic de boli infecto-contagioase. Copilul respira bine, dar ulterior s-a înrăutăţit starea lui, iar la 9,45 s-a solicitat acordul pentru transfer la o clinică din Cluj. Clujul şi-a dat acceptul, dar starea s-a înrăutăţit şi nu s-a mai făcut trasferul. Ne-am autosesizat, am sesizat comisia de analiză a deceselor pentru identificarea eventualelor culpe medicale', a declarat Constantin Demian.

Părinţii copilului au afirmat că vor depune plângeri împotriva medicilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel