Mașină de off-road, răsturnată în Râul Oituz. Pilotul a murit

Foto ilustrativ. Pexels
Foto ilustrativ. Pexels

Pilotul unui autoturism de off-road a murit după ce s-a răsturnat în Râul Oituz, conform Antena3.

Un autoturism participant la o competiție off-road s-a răstunat, sâmbătă, în Râul Oituz. Pilotul a murit, anunță Antena3, la câteva minute după difuzarea știrii inițiale. Conform primelor informații, autoturismul ar fi fost luat de ape. 

Ar fi vorba despre competiția Trofeul Dacii Liberi. 

Salvatorii de la ISUJ Bacău au fost alertați cu privire la faptul că un autoturism participant la o competiție off-road s-a răsturnat, undeva între Brețcu și Poiana Sărată, transmite presa locală

Reprezentanții ISUJ Bacău au transmis că 'un autoturism participant la competiția de off-road s-a răsturnat în râul Oituz. În zona din care s-au făcut apelul pe 112 a ajuns echipajul SMURD CV, însă nu poate înainta din cauza drumului forestier greu accesibil.'

'Din cadrul ISU Bacău, Detașamentul de Pompieri Onești se deplasează 1 ASAS, 1 APIC, 1 SMURD și 1 SAJ. În acest moment echipajele sunt pe drum.', au precizat reprezentanții ISUJ Bacău. 

România, sub efectul ciclonului de la Marea Neagră 

Tot astăzi, echipele Administraţiei Naţională 'Apele Române' (ANAR) monitorizează în teren situaţia cursurilor de apă şi sunt pregătite să intervină, cu toate echipamentele din dotare, în condiţiile în care ultimele 24 de ore s-au înregistrat precipitaţii însemnate cantitativ, cu precădere, în bazinul hidrografic Siret, informează ANAR într-un comunicat remis Agerpres.

Astfel, pe râul Putna, au fost depăşite cotele de inundaţie, la staţia hidrometrică Lepşa (155,5 litri/mp). La staţiile hidrometrice: Colacu (51,litri/mp.), Tulnici (57,7 litri/mp), s-au înregistrat precipitaţii între 50-60 litri/mp. Pe râul Răcăciuni, la Răcăciuni (56,7 litri/mp), Cuejdiu (la Cuejdiu- 66,3 litri/mp), pe Naruja (la Herastrau - 67,9 litri/mp), Zăbala (la staţia hidrometrică Nereju)- 52,9 litri/mp şi Trotuş (la Vrânceni).

'Echipele Apelor Române monitorizează în teren situaţia cursurilor de apă şi sunt pregătite să intervină, cu toate echipamentele din dotare. Se acţionează pe lucrările hidrotehnice din administrare. De asemenea, specialiştii noştri sunt pregătiţi să acorde sprijin nemijlocit autorităţilor locale şi judeţene, acolo unde situaţia o impune', precizează reprezentanţii ANAR.

Aceştia recomandă populaţiei să ţină cont de avertizările autorităţilor şi transmit că este interzisă circulaţia, prin vaduri, în cursurile de apă, mai ales în locurile neamenajate, şi să evite desfăşurarea activităţilor pe malurile apelor.

Potrivit sursei citate, acumulările au fost pregătite să preia undele de viitură formate pe cursurile de apă, rezultate în urma precipitaţiilor înregistrate în ultimele 24-48 de ore. Hidrologii au emis sâmbătă noi avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de inundaţii pe râuri din 11 bazine hidrografice, inclusiv pe râurile din Dobrogea, valabile până luni la miezul nopţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel