O mamă și bebelușul ei au fost uciși de un urs grizzly înfometat

Ursul grizzly care a ucis un profesor canadian și pe fiica ei era rănit și disperat după mâncare, potrivit unei anchete guvernamentale care a concluzionat că atacul tragic nu ar fi putut fi prevenit, transmite The Guardian.

Valerie Theoret, 37 de ani și Adele, în vârstă de 10 luni, au fost ucise în noiembrie de un urs grizzly de sex masculin într-un atac neprovocat în timp ce mergeau aproape de cabana lor din Yukon.

Șeful de conservare al teritoriului, Gordon Hitchcock, a declarat miercuri reporterilor că ursul în vârstă de 18 ani a fost puternic înfometat, cântărind doar 137 kg și lipsit de necesarul de grăsime pentru hibernare. "Acest urs a început să se întoarcă la surse de hrană mai puțin frecvente. El a consumat anterior carne de porc pentru a evita să moară de foame", a spus Hitchcock. "Urșii nu mănâncă de obicei porcine", a spus el.

În urma unui examen s-a stabilit că oasele din toracele porcului au străpuns stomacul ursului, cauzându-i probabil o durere intensă și obligându-l la vânătoare pe măsură ce iarna se apropia.

Atacul a fost imprevizibil

Oficialii cred că ursul a văzut și a urmat urmele lăsate de snowmobilul soțului lui Theoret, Gjermund Roesholt, care era plecat să verifice capcanele plantate în pădure. Ursul se presupune că a ajuns la cabana familiei din apropierea lacului Einarson, o zonă îndepărtată de 400 km de capitala teritoriului Whitehorse. Ursul, probabil le-a surprins afară pe Theoret și fiica ei, care s-au ascuns printre tufișuri. "Atacul a fost apărut brusc. Toate dovezile sugerează că Valerie nu a avut timp să reacționeze", a spus Hitchcock.

Când Roesholt s-a întors la cabană, a împușcat ursul de patru ori, ucigându-l. Curând după aceea, și-a găsit soția și fiica. Autopsia a arătat că cele două au murit aproape instantaneu.

Oficialii au subliniat că atacurile cu urs rămân incredibil de rare.

Vezi și: Canada, scandal de corupție. Guvernul a fost remaniat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel