EXCLUSIV  O lovitură la sân duce la cancer? Un medic dezvăluie răspunsul

Multe femei care suferă o lovitură la sân sunt îngrijorate și se întreabă dacă nu cumva pot face cancer de sân din această cauză. 

O căzătură sau o lovitură la sân este un accident care se poate întâmpla oricui. Dr. Erna Stoian, medic primar obstetrică-ginecologie, lămurește dacă o lovitură la sân poate duce la cancer. 

„Traumatismele la nivelul sânului pot fi foarte dureroase și pot duce la diverse complicații, dar ele nu duc la apariția cancerului de sân. În urma unei lovituri la sân poate apărea tumefierea zonei lovite, lezarea vaselor de sânge, cu formarea unui hematom, lezarea celulelor grase, cu apariția necrozei țesutului gras, dar și la formarea unor noduli sau cicatrici. Este indicat să vă prezentați la medic, care poate evalua prin palpare leziunile și care poate indica investigațiile necesare”, explică dr. Erna Stoian.

Ce faci până ajungi la medic

O metodă prin care poți reduce disconfortul provocat de o lovitură la sân este să aplici comprese reci. În urma unui traumatism, sângele se adună în zona afectată și atrage o reacție inflamatorie ce cauzează durere, potrivit livestrong.com. Compresele cu apă rece previn umflarea sânilor și reduc considerabil durerea care ar putea să apară. Dacă durerea persistă, poți lua un antiinflamator. Vizita la medic este obligatorie după aceea, pentru că el va ști ce să îți recomande mai departe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel