O lecție de istorie a artei moderne, semnată de cel mai bun profesor pe care nu l-ați avut

În librăriile din toată țara, cei care doresc să afle mai multe despre curentele și marii artiști de la preimpresionism până în prezent au șansa de a găsi volumul O istorie a artei moderne. Tot ce trebuie să știți despre ultimii 150 de ani, semnat de Will Gompertz, despre care The Guardian nota că "este cel mai bun profesor pe care nu l-ați avut”.

Volumul O istorie a artei moderne. Tot ce trebuie să știți despre ultimii 150 de ani, publicat de Editura Polirom, în traducerea Danielei Magiaru, oferă ocazia cititorilor să afle poveștile din spatele capodoperelor, de la nuferii lui Monet la floarea-soarelui pictată de van Gogh, de la cutiile de supă ale lui Andy Warhol la rechinii murați ai lui Damien Hirst, prilejuindu-le totodată să facă cunoștință cu artiștii și să descoppere secretul artei moderne.

Will Gompertz, arts editor la BBC și fost director la Tate Gallery, afirma chiar în prefața volumului: „Ambitia mea a fost sa scriu o carte plina de informatii si dinamica, nu o lucrare academica. (…) Sursa de inspiratie pentru aceasta carte a fost un one-man show in care am jucat la Edinburgh Fringe Festival in 2009. Scrisesem un articol pentru The Guardian in care exploram modalitatea prin care tehnicile de stand-up comedy ar putea fi folosite pentru a explica istoria artei moderne intr-o maniera care mai degraba sa implice publicul decit sa-l ameteasca. (…) Parea ca functioneaza: spectatorii au ris putin, mi s-au alaturat si, judecind dupa felul cum s-au descurcat la «examenul» de la final, au invatat destul de multe despre arta moderna.”

Cine este Will Gompertz

Will Gompertz este arts editor la BBC, interesat in mod special de arta moderna si a scris despre arta pentru The Times, The Guardian si BBC. In 2009 a scris un one-man comedy show despre arta moderna care s-a jucat cu casa inchisa la Festivalul de la Edinburgh.

A fost votat recent unul dintre cei 50 de ginditori creativi de top de catre revista Creativity din New York.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel