O influenceriță va fi judecată pentru imagini postate dintr-un muzeu mai puțin obișnuit

Foto: Instagram
Foto: Instagram

O tânără influenceriță va trebui să meargă la tribunal pentru imagini postate din Muzeul Sexului.

O celebritate online din Turcia spune că este cercetată de autorități în țara de baștină pentru că a postat pe internet „în glumă” imagini din interiorul faimosului Muzeu al Sexului din Amsterdam, Olanda.

Conform BBC, tânăra de 23 de ani Merve Taskin a distribuit imagini cu jucăriile sexuale pe care le-a cumpărat de la haiosul muzeu în timpul unei excursii din ianuarie 2020, de ziua sa. La câteva luni, aceasta a fost arestată în Turcia, țară în care distribuirea conținutului obscen este considerată o faptă penală. Acum, tânăra spune că este chemată la tribunal, unde va fi acuzată de obscenitate.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Merve Taşkın (@tasskinmerve)

În legea turcă, orice persoană care publică materiale obscene poate fi amendată și chiar condamnată cu până la trei ani de închisoare. „Intenția mea a fost să fac o glumă”, a explicat celebritatea de pe Instagram care are 600.000 de urmăritori. Aceasta a clarificat că a mers în Amsterdam cu ocazia împlinirii vârstei de 22 de ani, iar un obiectiv de pe lista excursiei era vizitarea muzeului. Înăuntru, Taskin a postat pe Instagram imagini cu ceea ce se vindea, de la paste în formă de organe genitale, până la „un deschizător de sticle sexy”.

Tânăra trebuie acum să se prezinte la tribunal în data de 26 octombrie pentru că a încălcat Articolul 226 al Codului Penal din Turcia. Celebritatea a spus că se teme să depună mărturie, însă o va face voit. Presa din Olanda a acoperit pe larg subiectul, după ce tânăra a postat pe Twitter imagini în care se vede cum este așteptată de autorități la proces.

Directorul instituției a reacționat

Situația este „absolut ridicolă”, spune directorul Muzeului Sexului, Monique van Marle. Aceasta a adăugat că i-a dat un mesaj turcoaicei pentru a-i arăta compasiunea pentru situația în care se află, numind-o pe tânără „un model pentru celelalte femei”.

„Muzeul nostru are ca scop educarea oamenilor din întreaga lume în legătură cu istoria sexului. Vă admirăm pentru că v-ați exprimat și ați postat aceste imagini”, se arată în mesajul adresat lui Taskin. Freedom House transmite că Turcia „rămâne unul dintre cele mai complicate locuri din regiunea europeană pentru exercitarea dreptului la libera exprimare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel