O hartă gastronomică a judeţelor Harghita, Covasna şi Mureş, realizată în premieră de un consilier judeţean harghitean

O hartă gastronomică în care se regăsesc cele mai bune restaurante sau cafenele din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş a fost realizată, în premieră naţională, de un consilier judeţean harghitean, pasionat de gastronomie. 

Sándor Barna are de peste opt ani un blog gastronomic, iar în ultimii 15 ani a vizitat peste o mie de restaurante din întreaga lume şi, pe baza acestei experienţe, a decis să realizeze o hartă gastronomică a Secuimii. 

Aceasta cuprinde peste 120 de restaurante sau cafenele, alese în funcţie de calitatea şi diversitatea mâncărurilor dar şi de calitatea servirii, peste 50 fiind din Harghita, iar restul din Mureş şi Covasna. 

Restaurantele se regăsesc pe o hartă printată, editată în 30.000 de exemplare, dar şi pe site-ul www.hartagastro.ro, precum şi pe o aplicaţie pentru telefoane mobile.

Cei interesaţi pot afla informaţii despre adresele restaurantelor, dar şi despre programul de lucru sau despre specificul acestora. 

Proiectul este unul privat, care ar putea fi extins în viitor, consilierul judeţean harghitean considerând că, în acest mod, contribuie la promovarea zonei şi a gastronomiei locale. 

"Avem o firmă de reclamă şi fondurile provin în mare parte de acolo. Am primit o finanţare de la Fundaţia Bethlen Gábor din Ungaria, dar în majoritate sunt fonduri private. Este proiectul meu şi al colegilor mei de la firmă, fiind vorba de un hobby. Consider că este foarte important, pentru că nu a existat până acum şi este un alt mod de promovare turistică a celor trei judeţe, mai ales că pe hartă se află şi codurile QR ale aplicaţiilor turistice ale judeţelor Harghita, Covasna şi Mureş", a declarat marţi presei Sándor Barna. 

Adept al gastronomiei de calitate, consilierul judeţean harghitean afirmă că este important ca turiştii să meargă în locuri unde se serveşte mâncare de calitate, mai ales că zona se poate mândri cu delicioase specialităţi tradiţionale.

Sándor Barna recunoaşte că mai sunt multe de făcut în acest domeniu şi dezvăluie că într-un top 5 al celor mai bune restaurante din Secuime, nu se regăseşte niciun local din Harghita, ci doar din Mureş şi Covasna. 

Potrivit sursei citate, în România nu mai există o astfel de hartă gastronomică, proiecte similare fiind realizate însă în alte ţări europene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel