O frescă cu doi gladiatori luptându-se, cea mai recentă descoperire arheologică 'excepţională' de la Pompeii

O frescă înfăţişând doi gladiatori luptându-se este cea mai recentă descoperire arheologică 'excepţională' din ruinele oraşului antic Pompeii, a anunţat vineri Ministrul Culturii din Italia, Dario Franceschini, citat de DPA. 

Fresca, de aproximativ 1,5 metri lăţime şi 1,2 metri înălţime, se afla într-o tavernă, care ar fi putut servi drept bordel pentru soldaţi, a indicat într-un comunicat parcul arheologic Pompeii.

'Încă o descoperire excepţională la Pompeii', a precizat Franceschini în aceeaşi declaraţie. Fresca înfăţişează un gladiator victorios, stând mândru, în timp ce adversarul său, care şi-a pierdut scutul, sângerează la piept şi la încheietura mâinii stângi, cerând probabil clemenţă.

'Nu ştim cum s-a încheiat această luptă. Puteai muri sau puteai fi iertat', a explicat directorul parcului arheologic Pompeii, Massimo Osanna. Oraşul roman Pompeii, situat în sudul Italiei, lângă Napoli, a fost distrus în anul 79 AD de o erupţie a vulcanului Vezuviu. Părţi ale acestuia sunt încă excavate, ceea ce a dus recent la noi descoperiri, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel