O femeie de 36 ani a rămas fără picioare după ce a folosit cupa menstruală

femeie
femeie

A folosit cupa menstruală și a ajuns în stare gravă!

Ziarul francez Le Parisien a prezentat cazul unei femei în vârstă de 36 ani, Sandrine Graneau, căreia i s-au amputat picioarele și degetele de la mâini din cauza șocului toxic cauzat de cupa menstruală. 

Acest sindrom cauzat de utilizarea tampoanelor este legat și de utilizarea cupei menstruale. Graneau a spus că în aprilie 2019 a folosit cupa menstruală. Inițial, spune ea, a început să simtă doar dureri minore, dar problemele s-au intensificat și a ajuns la urgențe. Acolo i s-a spus că are pietre la rinichi, dar a doua zi a fost adusă, din nou, la spital din cauza unei scăderi puternice a tensiunii.

Odată ajunsă la spital și diagnosticată cu șoc toxic, medicii au fost nevoiți să-i amputeze picioarele și o parte din degete, după care femeia a stat trei săptămâni la terapie intensivă.

Acum Sandrine dorește ca femeile să fie informate vizavi de acest subiect: „Când aud că infecția este legată de utilizarea necorespunzătoare a cupelor menstruale... mă descurajează”.

"În instrucțiunile de utilizare se spune că le putem folosi timp de 4, 6, 8 sau 12 ore! De ce nu se indică un timp de utilizare clar și ordonat?", a mai spus femeia.

Sindromul de șoc toxic (SST) este o afecțiune gravă și uneori mortală produsă de bacterii precum stafilococul auriu și streptococul de grup A. Acestea se dezvoltă în mod anormal și produc o toxină îndeajuns de puternică încât să provoace moartea prin șoc septic.

Acest sindrom poate afecta orice persoană. Însă primele cazuri au fost identificate în rândul femeilor care au folosit tampoane în timpul menstruației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel