O capră a ajuns primar într-un sat

Capra5
Capra5

O capră a ajuns primar într-un mic sat, după ce a obținut votul majorității.

Locuitorii din Fair Haven, o mică aşezare din statul Vermont, în nord-estul SUA, au ales săptămâna aceasta în funcţia de primar onorific al localităţii... o capră cu nume predestinat carierei politice: Lincoln, informează AFP.

Capra din rasa anglo-nubiană, în vârstă de trei ani, cu urechi albe şi lungi, a devansat marţi la urne alţi 15 candidaţi, printre care şoricelul Crystal şi numeroşi câini şi pisici.

Fair Haven, o localitate cu circa 2.500 de rezidenţi, nu are un primar oficial, ci un administrator care se ocupă de gospodărirea aşezării, funcţie îndeplinită de Joseph Gunter.

Citește și: Angajat al Ambasadei SUA în Rusia, controlat. Au fost uimiți de ce au descoperit

L-a devansat, la limită, pe căţelul Sammie

După ce a citit în presă că în Omena, o localitate din statul Michigan, pisica Sweet Tart a fost aleasă în postul de edil, Joseph Gunter a avut ideea organizării unor alegeri similare în scopul colectării de fonduri destinate construcţiei unui loc de joacă.

Cu 13 voturi, capra Lincoln, al cărei proprietar este profesorul de matematică de la şcoala primară din localitate, l-a devansat, la limită, pe căţelul Sammie.

În cadrul mandatului său, noul edil va reprezenta localitatea la numeroaselor evenimente organizate în Fair Haven: Parada de Ziua Eroilor, festivalul merelor sau acţiunile care au loc în fiecare vineri pe perioada verii, a enumerat pentru AFP, Joseph Gunter.

Deşi suma colectată pentru construcţia terenului de joacă a fost de doar o sută de dolari - fiecare candidat a donat cinci dolari -, acest proces electoral animalier a constituit şi o modalitate potrivită de a-i determina pe copii să devină interesaţi de democraţia locală.

Prezenţa la urne a fost slabă (doar 53 de voturi exprimate), dar a fost pentru prima dată. Ne aşteptăm ca la anul, prezenţa să fie mai mare, a mai spus administratorul localităţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel