O actriță riscă 40 de ani de închisoare. Ea a pledat vinovată pentru șantaj în favoarea unei secte

Actriţa americană Allison Mack a pledat luni vinovată, în faţa unui judecător federal din Brooklyn, pentru şantajarea unor femei pentru o sectă din care ar fi făcut parte, relatează marţi AFP.

Actriţa în vârstă de 36 de ani, care a interpretat unul dintre personajele principale din serialul 'Smallville' (2001-2011), a pledat vinovată la doar două din cele şapte capete de acuzare formulate împotriva sa.

Astfel, Mack nu va mai fi judecată în cadrul procesului împotriva sectei Nxivm care se va deschide pe 29 aprilie.

Cu toate acestea, ea riscă o pedeapsă de maxim 40 de ani de închisoare, 20 pentru acuzaţia de conspiraţie criminală şi 20 pentru acuzaţia de şantaj. Pedeapsa în cazul ei va fi făcută publică pe 11 septembrie.

Principalul acuzat în acest dosar este presupusul guru Keith Raniere (58 de ani), care ar fi format cu ajutorul a trei organizaţii - dintre care două principale numite "Nxivm" (pronunţat Nexium) şi "DOS" - un cerc de zeci de femei aflate sub influenţa sa.

Toate aceste femei s-au angajat să întreţină relaţii sexuale cu Keith Raniere.

Înainte de a fi acceptate ca "sclave", femeile trebuiau să furnizeze diferite elemente compromiţătoare pentru ele (fotografii, scrisori, documente) pe care organizaţia le putea face publice dacă acestea ar fi încercat să plece.

Conform rechizitoriului, Allison Mack este suspectată că a jucat un rol activ în recrutarea membrilor şi în menţinerea lor sub influenţa sectei.

În plus faţă de Raniere şi Mack, una dintre figurile cheie ale dosarului este Clare Bronfman, moştenitoarea corporaţiei canadiene Seagram.

Acuzată că ar fi fost unul dintre liderii organizaţiei, Clare Bronfman ar fi dat, împreună cu sora sa Sara, peste 100 de milioane de dolari din averea familiei acestei secte.

Vezi și: Brexit: Theresa May, plan. Ce le va spune liderilor UE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel