EXCLUSIV  Nutriționistul Anca Hâncu spulberă tot ce știai despre ”alimentația sănătoasă”: Facem o mare greșeală

Jumătate dintre români sunt obezi sau supraponderali și, oricât s-ar chinui, mulți dintre ei nu reușesc să slăbească.

Deși diete găsim și online, puțini știu ce înseamnă cu adevărat un stil de viață sănătos și cum se construiește el, a explicat cunoscutul medic nutriționist Anca Hâncu, EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical.

„Unii dintre noi am fost norocoși, am avut o mamă, o bunică, am învățat din familie fără să vrem un stil de viață sănătos pe care îl adoptăm cu plăcere și în mod natural. Însă foarte mulți dintre noi, prinși în vrejul unui stil de viață haotic, al unui stil de viață stresant, uităm sau nu mai știm să ne comportăm cum este potrivit, de fapt, pentru corpul nostru. Pentru că stilul de viață sănătos înseamnă de fapt un stil diferit al fiecărei persoane și adaptat felului ei de a fi. Și atunci ajungem să avem multe dereglări, ajungem la supragreutate, la obezitate", a explicat dr. Anca Hâncu.

Facem o mare greșeală: cu internetul plin de diete și mituri despre „alimentația sănătoasă", unul mai năstrușnic decât altul, ne gândim că nu avem de ce să cerem sfatul specialiștilor. Spre exemplu, unul din marile mituri legate de diete spune că e suficient să tai o treime sau o jumătate din ce mănânci într-o zi ca să pierzi kilograme fără mare greutate. Medicul nutriționist Anca Hâncu spune însă că nu e chiar așa.

Citiți continuarea materialului pe DCMEDICAL.RO.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel