Numirea Ursulei von der Leyen, criză în Germania. SPD iese din coaliţie

Sigmar Gabriel, fost lider al social-democraţilor germani şi ex-ministru de externe, a sugerat că partidul său s-ar putea retrage din coaliţia de guvernare condusă de cancelarul conservator Angela Merkel din cauza numirii Ursulei von der Leyen, ministru al apărării în cabinetul federal, în postul de preşedinte al Comisiei Europene, transmite Reuters.

'Dacă Merkel o numeşte pe von der Leyen fără o decizie a cabinetului, aceasta este o încălcare gravă a regulilor guvernului federal - şi un motiv de retragere din guvern', a declarat Sigmar Gabriel pentru publicaţia germană Der Spiegel. Liderii UE s-au pus de acord marţi seară, la finalul unui summit maraton, asupra numelui succesorului lui Jean-Claude Juncker la şefia executivului comunitar, alegerea oprindu-se în cele din urmă asupra actualului ministru al apărării german, creştin-democrata Ursula von der Leyen, o apropiată a cancelarului.

Angela Merkel a declarat marţi că s-a abţinut de la votul privind numirea Ursulei von der Leyen, din cauza divergenţelor din coaliţie pe acest subiect. În opinia lui Sigmar Gabriel, numirea Ursulei von der Leyen este 'un gest fără precedent de şmecherie politică'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel