Numire procurori-șefi. Dragnea, apel pentru PSD

Pachetul de legi privind justiţia a ajuns marţi la Parlament iar preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, îi roagă pe colegi să ţină cont de poziţia sa publică privind numirea procurorilor şefi, conform căreia preşedintele să nu fie exclus din această procedură. 

Dragnea nu a dorit să dea detalii în privinţa amendamentelor la legile justiţiei. 

"De abia a fost depus la comisia specială. Am înţeles că membrii comisiei speciale au redactat împreună un proiect comun şi încep dezbaterile în acea comisie pe acel proiect de lege", a declarat Liviu Dragnea la Parlament. 

Întrebat dacă nu a fost informat de preşedintele comisiei speciale pe legile justiţiei, Florin Iordache, cu privire la draftul pe aceste legi, Dragnea a spus: "Eu i-am spus d-lui Iordache să ţină totuşi cont de poziţiile mele publice în legătură cu procedura de numire a procurorilor şefi. I-am rugat să încerce să ţină cont de poziţia mea publică pentru că nu au apărut până acum pentru mine argumente serioase ca să se schimbe actuala procedură". 

El a menţionat că nu a discutat încă cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, despre acest subiect. 

Dragnea a reafirmat că ar fi bine ca Inspecţia Judiciară să fie o instituţie autonomă. 

"Nu cred că este bine să treacă în subordinea Ministerului Justiţiei. Se pare că nici actuala formă nu este cea mai bună, cred că trebuie să se gândească un sistem, un mecanism, o structură, o instituţionalizare care să facă din Inspecţia Judiciară o instituţie autonomă. Cred că asta îşi doreşte toată lumea. Cum? Este rolul lor să găsească forma", a spus preşedintele Camerei. 

Marţi a avut loc o şedinţă a coaliţiei la Parlament, la care a fost prezent premierul Mihai Tudose, legile justiţiei fiind una dintre temele discutate, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel