Nume nou premier. PSD, se reunește în CEx

PSD va anunţa luni numele noului premier, acesta urmând a fi validat de Comitetul Executiv Naţional care se va reuni la Palatul Parlamentului, după ce moţiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democraţia şi votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Parlamentului. 

Potrivit unor surse, social-democraţii vor alege, spre deosebire de şedinţele anterioare, dintr-o listă, între variantele de lucru fiind şi nume de femei. Alte surse susţin că va exista totuşi o listă scurtă cu doar două nume. 

Decizia CExN al PSD va fi discutată ulterior cu partenerii coaliţiei de guvernare, urmând ca apoi PSD şi ALDE să se prezinte la Cotroceni, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis. După CExN va avea loc şi o şedinţă a grupurilor reunite ale PSD. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a arătat că noul premier trebuie să fie "un om corect, responsabil, care să nu fie aventurier, să aibă capacitatea de implementare a programului de guvernare, o capacitate de muncă enormă, un om cinstit şi cu viziune" şi a anunţat că PSD va merge cu o singură propunere la Cotroceni, iar aceasta va fi din interiorul partidului. 

"Am vorbit cu colegii mei că zilele următoare ne vom întâlni şi fiecare ne vom gândi la posibile variante. Eu am 4 variante - şi doamne şi domni din partid", a declarat Dragnea pe 22 iunie. 

Într-o intervenţie telefonică la România TV, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat sâmbătă că, din informaţiile pe care le deţine, PSD are patru-cinci propuneri de candidaţi pentru funcţia de premier, pe listă fiind şi femei. Potrivit acesteia, noul premier trebuie să ştie să-şi alcătuiască echipa. 

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că România are nevoie de un guvern stabil, iar premierul României trebuie să fie doar o persoană integră, a declarat marţi, la Berlin, preşedintele Klaus Iohannis. 

"Cu siguranţă, eu nu mi-am schimbat opiniile politice şi sunt în continuare de părere că, în România, desemnată de mine poate să fie numai o persoană integră. Nu am absolut deloc de gând să fac rabat de la criteriile pe care, încă vă amintiţi, din toamna anului trecut le tot enunţ. România are nevoie de un Guvern stabil, are nevoie de un premier integru", a afirmat şeful statului, pe 20 iunie, la Berlin. 

Reuniunea CExN al PSD de luni va lua totodată o decizie cu privire la parlamentarii PSD care nu au votat moţiunea de cenzură sau au absentat. 

"Se va lua o decizie în Comitetul Executiv în concordanţă şi cu cele decise anterior. Spre binele acestei formaţiuni politice, trebuie să fie dat şi un exemplu. Probabil cei care vor înţelege că au greşit în câteva luni - era o sugestie astăzi a unui coleg - în câteva luni, 6 luni, 1 an de zile, s-ar putea reîntoarce în echipă. Era, repet, o propunere să se ia totuşi acum această decizie, pentru că altfel ar fi practic o sfidare a celor care au venit şi au votat, deşi li s-au oferit funcţii (...), diferite contracte, poziţii sau au fost ameninţaţi (...) peste 200 care au rezistat şi au venit astăzi (...), au votat pentru moţiunea care se referea la două-trei persoane (...). Vom discuta în şedinţa Comitetului Executiv, vom vedea pentru fiecare caz în parte ce decizie se va lua (...). Sunt colegii noştri care nu au înţeles că e mai importantă ţara decât proiectul personal al unui fost coleg", a declarat vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, pe 22 iunie, la Antena 3. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel