Nume grele în scandalul Port Constanța

srs
srs

Cand, din documentele oficiale ale procurorilor DNA, au reiesit unele detalii despre personalitati de prim rang din PD-L, am fost mai intai extrem de sceptic. Si de circumspect. Pentru ca, desi aceste detalii legate, sa spunem, de Radu Berceanu, confirma informatii pe care eu insumi le-am lansat, in 2009, intr-o discutie inregistrata ilegal de Catalin Macovei, seful ANI, nu pot totusi sa nu-i acord lui Berceanu o prezumtie de nevinovatie. Daca numele sau este introdus anume in acest tambalau, pentru a-l compromite pe principalul sustinator al lui Vasile Blaga? Daca este o facatura politica? Sau daca asistam, din nou, la vanturarea inutila, intr-un document DNA, a numelui unei personalitati publice?

Eu nu as fi facut niciodata afirmatii publice legate de Radu Berceanu sau de Adriean Videanu, pe vremea cand acestia erau si ministri si importanti demnitari PD-L, daca seful ANI, domnul Catalin Macovei, nu mi-ar fi spus, intr-o intalnire anterioara inregistrarii, ca le cerceteaza conturile din strainatate. Pentru ca ANI, spunea Macovei, are mari suspiciuni privind existenta unor venituri ilegale in cazul unor importante venituri nedeclarate, in ceea ce-i priveste pe cei doi. La intalnirea inregistrata ilegal de Catalin Macovei, nu am facut decat sa il intreb daca ANI a aflat ceva. Cazul era important si de interes public. Cu atat mai important cu cat ambii conduceau ministere grele. Numele si cazul lor au devenit publice pur si simplu fiindca seful ANI a facut sa circule parti ale acestei inregistrari. Ce vreau sa demonstrez? Ca le-am acordat si atunci, cum le acord si astazi, prezumtia de nevinovatie, in ciuda suspiciunilor pe care, iata, le am nu numai eu, ci le au si procurorii DNA.

Inregistrarile puse in circulatie din dosarul DNA – faptul in sine este incorect – nu se constituie in demonstratii ale traficului de influenta facut, eventual, de Radu Berceanu. Dar informatiile cuprinse in aceste interceptari, puse in relatie cu alte informatii oficiale din dosar, pot constitui, pentru procurori si chiar si pentru opinia publica, indicii importante ca putregaiul coruptiei din Portul Constanta ar fi ajuns si la nivelul unui Radu Berceanu.

Cititi mai mult pe CorectNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel