Număr de înmatriculare anti-PSD. Ambasada Suediei face noi precizări

mașină anti-psd
mașină anti-psd

Ambasada Suediei la București face noi precizări în legătură cu plăcuțele de înmatriculare personalizate.

Dacă Agenţiei de Transport Suedeze i se atrage atenţia că o plăcuţă de înmatriculare personalizată aprobată este ofensatoare, aceasta va fi retrasă, arată o precizare publicată pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei Suediei la Bucureşti. Respectivele precizări ale Agenţiei de Transport Suedeze se referă la folosirea unui număr de înmatriculare personalizat, în afara Suediei. 

"Plăcuţele de înmatriculare personalizate care sunt folosite în Suedia sunt aprobate de Agenţia de Transport Suedeză şi pot fi folosite în străinătate atâta timp cât nu contravin legislaţiei locale", arată precizarea, scrisă în limba engleză. 

Agenţia arată care este procedura prin care aprobă un număr de înmatriculare personalizat. 

"Când aprobăm plăcuţe de înmatriculare personalizate, luăm în considerare anumite criterii. Unul dintre criterii este să evaluăm dacă respectiva combinaţie de litere sau numere este percepută ca fiind ofensatoare. În acest caz, nu aprobăm plăcuţa de înmatriculare. Totuşi, nu putem cunoaşte semnificaţia fiecărei combinaţii posibile, în toate limbile posibile. Cuvinte neofensatoare în unele limbi în altele pot fi ofensatoare. Dacă Agenţiei de Transport Suedeze i se atrage atenţia că o plăcuţă de înmatriculare personalizată aprobată este ofensatoare, aceasta va fi retrasă", este subliniat în precizare. 

Recomandări pentru proprietarii de plăcuțe de înmatriculare personalizate

Agenţia de Transport Suedeză le recomandă, astfel, proprietarilor de plăcuţe de înmatriculare personalizate "să folosească plăcuţele originale atunci când călătoresc în străinătate şi să urmeze reglementările ce se aplică în ţara gazdă". 

"Proprietarii plăcuţelor de înmatriculare personalizate trebuie să aibă mereu cu ei plăcuţele originale, când călătoresc în străinătate", se mai arată în precizarea de pe pagina de Facebook a Suediei. 

Poliţiştii de la Brigada Rutieră au întocmit luni dosar penal pe numele unui bărbat de 45 de ani, şoferul autoturismului înmatriculat în Suedia cu numere personalizate. 

Vezi și: Număr de înmatriculare anti-PSD. Ambasada Suediei, reacție după știrea cu "dosar penal"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel