Nuduri din marmură îmbrăcate în lenjerie intimă, la sediul UNESCO

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

UNESCO i-a cerut artistului plastic Stéphane Simon să acopere unele nuduri din marmură expuse la sediul organizației din Paris, pentru "a nu răni sensibilitatea publicului", iar acesta a optat să facă acest lucru cu ajutorul unor piese de lenjerie intimă, potrivit Le Figaro.

Într-un editorial semnat de Sophie Coignard în ediția din 14 octombrie a publicației franceze Le Point, aceasta a scris despre "surpriza dezagreabilă" rezervată vizitatorilor care au vizitat sediul UNESCO cu ocazia Zilelor Patrimoniului, pe 21 septembrie. Două nuduri create de Stéphane Simon, parte a proiectului "In Memory of Me", au fost îmbrăcate în lenjerie intimă, "pentru a nu răni sensibilitatea unor persoane".

Indignare pe reţelele sociale

Informația a provocat indignare pe rețelele de socializare online, internauții denunțând absurdul situației. Potrivit site-ului Libération CheckNews, totul ar fi pornit de la o neînțelegere între Stéphane Simon și UNESCO. "A fost abordată chestiunea nudității statuilor", a declarat artistul. "Înțeleg că poate deranja. Atunci am propus ca, de Zilele Patrimoniului, să stau în apropierea statuilor, cu un cearșaf și, în funcție de vizitatori, să acopăr sexul statuilor", a mai povestit acesta.

Propunerea nu a fost înțeleasă de cei de la UNESCO. Potrivit lui Stéphane Simon, conducerea organizației l-a rugat cu câteva zile înainte de eveniment să confirme că a prevăzut să acopere permanent sexul statuilor. Cu o zi înainte de sărbătoare, artistul, "consternat", a propus să își îmbrace statuile cu piese de lenjerie intimă, transmite Mediafax.

Contactați de presa franceză, reprezentanții UNESCO au spus că "nu le-au impus nimic artiștilor", recunoscând totodată că este vorba despre "o eroare". "Dacă subiectul ne-ar fi fost adus în vedere, am fi putut să îi spunem artistului că putea, dacă dorea, să nu le pună lenjerie intimă", potrivit reprezentanților directorului general al UNESCO, Audrey Azoulay.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel