Nuclear: Israelul cere creşterea presiunii asupra Iranului

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut joi Europei să crească presiunea asupra Iranului pe tema reluării activităţilor de îmbogăţire a uraniului şi a unui obiectiv considerat de Israel drept un depozit secret de ''arme nucleare'', relatează AFP, scrie Agerpres.

Iranul a reluat joi activităţile de îmbogăţire a uraniului la uzina sa subterană din Fordo ca urmare a deciziei sale de a-şi reduce în continuare angajamentele cu privire la programul său nuclear.

Aceste activităţi au fost îngheţate în baza acordului internaţional privind dosarul nuclear iranian din 2015, din care SUA s-au retras unilateral în 2018.

Cer comunităţii internaţionale să se trezească. Cer celorlalte ţări să se alăture SUA şi Israelului pentru a creşte presiunea asupra Iranului, care nu este un pericol numai pentru Israel şi Orientul Mijlociu, ci pentru întreaga lume ", a declarat Netanyahu, potrivit unui comunicat.

În 2018, Netanyahu a susţinut că Israelul dispune de dovezi concludente potrivit cărora iranienii au desfăşurat activităţi nucleare nedeclarate într-un depozit din Turkuz Abad, situat în suburbii ale Teheranului.

În cadrul unei reuniuni, joi, la Viena, ţări membre ale Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) au examinat un raport al acestei agenţii ONU cu privire la o anchetă în curs de desfăşurare referitoare la acest obiectiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel