Nu mai pune sare în mâncare. Uite cu ce poţi să o înlocuieşti

Tot mai multe persoane suferă de hipertensiune sau de alte afecţiuni legate de consumul în exces de sare. Vă prezentăm câteva trucuri care vă vor ajuta să gătiţi fără sare. Aceasta poate fi înlocuită foarte uşor, iar mâncarea ta va fi la fel de gustoasă. 

Pentru a putea pregăti mâncăruri mai sănătoase pentru corpul tău, îți vom oferi o serie de recomandări cu privire la modul de înlocuire a sării în rețete. 

Iată cu ce poţi înlocui sarea

Condimente

Fără îndoială, condimentele reprezintă cea mai bună opţiune pentru a înlocui sarea din preparatele tale. Există atât de multe condimente pe care le putem folosi în bucătărie și combinații atât de variate pe care le putem face cu ele, încât utilizarea sării nu va fi necesară pentru a spori aroma bucatelor noastre. Poţi folosi curry, paprika (atât dulce cât și picant), nucșoară, șofran, turmeric, scorțișoară, cuișoare, diferite tipuri de piper etc. 

Citeşte şi Cum să găteşti carnea de vită. Reţeta simplă pe care trebuie să o cunoşti

Ierburi aromate

Ca și condimentele, ierburile aromate sunt o alternativă excelentă pentru a înlocui sarea. Cu ele putem îmbunătăți semnificativ gustul mâncării. Ca și în cazul condimentelor, există multe opțiuni pe care le putem găsi: Usturoi, pătrunjel, frunză de dafin, rozmarin, cimbru, cimbru, salvie, mentă, mentă, arpagic, oregano etc.

Citeşte şi Reţetă cornuleţe de post. Secretul ca să-ţi iasă fragede şi delicioase

Sare de mare

Fie că suferim de hipertensiune, fie că dorim pur și simplu să reducem aportul de sodiu, putem opta pentru consumul de sare de mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel