Noul președinte al Comisiei Europene. Viktor Orban răstoarnă tot

Premierul Ungariei Viktor Orban
Premierul Ungariei Viktor Orban

Guvernul ungar nu îl va susţine pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene nici pe candidatul popularilor europeni, Manfred Weber, şi nici pe cel al socialiştilor europeni, Frans Timmermans, a declarat miercuri secretarul de stat ungar pentru comunicare şi relaţii internaţionale Zoltan Kovacs, potrivit agenţiei MTI.

Vorbind la o conferinţă de presă, oficialul ungar a spus că Weber a jignit poporul ungar de mai multe ori în ultimele luni, iar Timmermans a spus constant minciuni despre Ungaria în timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare.

Weber, aminteşte Zoltan Kovacs, a afirmat în timpul acestei campanii că nu doreşte să fie sprijinit de partidul premierului ungar Viktor Orban, Fidesz, suspendat din Partidul Popular European (PPE) din cauza criticilor instituţiilor europene faţă de situaţia statului de drept în Ungaria.

Cât despre Timmermans, acesta a spus câteva pagini de minciuni despre Ungaria în chestiuni precum libertatea presei, statul de drept şi antisemitismul, adaugă Zoltan Kovacs. Guvernul de la Budapesta, a precizat oficialul ungar, va sprijini pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene numai un candidat care va respecta statele membre ale UE, care nu va folosi standarde duble, va încerca să oprească migraţia ilegală şi va apăra valorile creştine ale Europei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel