Noul ministru al Transporturilor vrea deblocarea situaţiei de la Romatsa. Poprire de aproape 400 milioane euro pe conturi

ROMATSA are popriri de 394,9 milioane de euro pe conturi, în urma unui proces câştigat de fraţii Micula împotriva statului român, iar joi voi avea o întâlnire cu reprezentanţii companiei pentru a găsi soluţii de ieşire din această situaţie, a declarat ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode. 

"Poprirea este de 394,9 milioane de euro. Vorbim de procesul câştigat de fraţii Micula, 395 de milioane de euro. Fraţii Micula au câştigat atunci procesul împotriva statului român pentru 84,5 milioane de euro. Până la 395 de milioane sunt dobânzi şi penalităţi. În această situaţie suntem. Sigur, mâine - mâine, nu peste multe zile - o să am o întâlnire cu reprezentanţii companiei să găsim soluţii, să ne adresăm Finanţelor, pentru că nu este vina ROMATSA că este în această situaţie. Împreună cu ANAF vom găsi soluţii pentru a debloca această situaţie", a menţionat Bode.

Răzvan Cuc, discuţie cu noul ministru

La rândul său, fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc a declarat, miercuri, că a avut o discuţie cu Lucian Bode cu privire la acest subiect şi i-a comunicat şi care ar fi soluţiile pentru deblocarea situaţiei.

"Ieri (marţi - n. r.) am avut o discuţie de aproape trei ore cu domnul ministru Bode, o discuţie constructivă în care am avut discuţii pe ROMATSA, TAROM, CNAIR şi CFR Marfă. ROMATSA, din păcate, este o victimă colaterală, pentru că este vorba de acel proces cu fraţii Micula. S-a pus poprire pe conturile ROMATSA. S-a mai întâmplat acest lucru şi în trecut, dar prin contestaţia făcută de către ROMATSA s-au ridicat popririle. Acum, eu i-am spus şi care sunt soluţiile, ce aş fi făcut eu dacă aş fi rămas ministru pentru ROMATSA, pentru că trebuie intervenit. ROMATSA trebuie să meargă mai departe. Repet, nu are nicio vină pentru această poprire", a afirmat Cuc, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel