Noul șef NATO, atac neașteptat la Putin: ieșire virulentă a norvegianului

Noul șef al NATO, Jens Stoltenberg, a lansat un atac personal la adresa președintelui rus Vladimir Putin înainte de summit-ul G20. După o relativă acalmie, situația din Ucraina escaladează din nou, iar Vestul dă vina pe Rusia pentru aparenta violare a armistițiului semnat de Kiev și rebeli.

Într-un interviu pentru ziarul german Bild, Stoltenberg l-a învinovățit pe Putin pentru reacutizarea conflictului ucrainean. "Am văzut în ultimele zile cum Rusia a adus din nou tancuri, echipamente, artilerie și rachete de-a lungul graniței cu Ucraina. Președintele Putin a încălcat în mod clar termenii armistițiului și a violat din nou integritatea Ucrainei", a spus norvegianul. 

Cei mai puternici oameni din lume urmează să se întâlnească la summit-ul economic G20 din Australia. Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat îngrijorată de evoluția situației de la Kiev și a anunțat că va încerca să impună pe agenda discuțiilor și criza ucraineană. În timpul unei vizite în Noua Zeelandă, Merkel a spus că Putin trebuie să respecte armistițiul din Ucraina până la ultima literă. Rusia și separatiștii "trebuie să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei", a arătat ea.

Premierul britanic David Cameron a avertizat explicit Rusia că va suporta noi sancțiuni economice din cauza tensiunilor din Estul Ucrainei. Pe de altă parte, el a precizat că o atitudine responsabilă a Rusiei ar putea atrage ridicarea sancțiunilor impuse de Vest până la această fază a conflictului.

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a tras un semnal de alarmă cu privire la reizbucnirea disputei armate între forțele Kievului și separatiști, identificând semnale că armistițiul este în pericol. "Ar fi un dezastru pentru Ucraina", a spus subsecretarul general Jen Anders Toyberg-Frandzen.

"Ultimul dictator al Europei" rupe tăcerea. Ce spune despre Putin și Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel