Noul șef DIICOT. Scenariul DCNews, confirmat

CCR se află în fața unei decizii foarte importante în cazul posibilei existențe a unui conflict între  administrația prezidențială și Guvern în privința revocării șefei DNA. Miza se extinde și la șefia DIICOT.   

Antena 3 confirmă scenariul lansat de DCNews în urmă cu câteva zile. 

Dacă CCR admite că există un conflict juridic între Guvern și președinte, mai exact că Iohannis nu se poate pronunța în privința numirii procurorilor-șefi, atunci președintele țării nu poate respinge noua propunere pentru șefia DIICOT, astfel că Daniel Horodniceanu trebuie să părăsescă funcția. 

Pe de altă parte, dacă CCR constată că nu există un conflict, Klaus Iohannis poate respinge cererea de înlocuire a lui Daniel Horodniceanu. 

Noul șef al DIICOT poate investiga DNA Ploiești 

Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM.

Miza este extrem de mare pentru că, în afară de faptul că Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism se ocupă cu probleme legate de crimă organizată, droguri etc, aceasta ar fi putut să descindă la DNA Ploiești, să facă percheziții electronice, să vadă dacă au fost falsificate probe. Abuzurile de acest gen reprezintă o cauză de competența DIICOT.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel