Noua mașină Enigma, care spionează votul și influențează alegerile

O investigație lansată în Marea Britanie arată cum o companie tehnologică a jucat un rol-cheie în alegerile privind Brexitul. Investigația arată cum datele personale ale votanților sunt strânse și folosite în campaniile politice. 

Publicația Observer arată cum funcționează tehnologia care a jucat un rol important în votul britanicilor de părăsire a Uniunii Europene. Mai mulți experți din domeniu precum politicieni, avocați, șefi de campanie se tem că legile electorale nu țin pasul cu schimbările tehnologice.

"Conducem o anchetă complexă care va arăta cum datele personale pot fi folosite pentru scopuri politice," a confirmat un oficial britanic. Intenționăm să publicăm rezultatele studiului la sfârșitul anului", a mai spus el. 

Se pare că îngrijorările folosirii datelor personale sunt legate de Cambridge Analytica. Compania, care are sedii în Londra, New York și Washington, folosește date pentru construirea unor profiluri sofisticate ale indivizilor care arată modul în care gândesc și prezic cum vor vota.

O parte a afacerii este deținută de miliardarul american Robert Mercer. Cambridge Analytica ar fi jucat un rol important inclusiv în alegerile din SUA, acolo unde softul a folosit abilitatea de a identifica schimbările în intenția de vot a indivizilor, relatează The Guardian.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel