Nouă LOVITURĂ pentru Măruță după interviul cu fata violată la Vaslui

Comisia de cultură din Senat cere CNA investigarea "urgentă" a emisiunii "La Măruță" în cadrul căreia tânăra din Vaslui, victimă a unui viol, a fost intervievată în direct.

"Goana după senzațional și audiență a realizatorului de emisiuni tv Cătălin Măruță, precum și a postului care a găzduit emisiunea a făcut ca expunerea victimei să se extindă la nivel național prin dezvăluirea identității ei", se arată într-un comunicat al Comisiei de cultură din Senat transmis miercuri AGERPRES și semnat de președintele comisiei, Georgică Severin.

Comisia pentru cultură și media a Senatului consideră că "gestul săvârșit de postul de televiziune Pro TV, pe lângă faptul că se situează în afara oricăror norme morale, constituie și o încălcare flagrantă a prevederilor legale, inclusiv a Codului de reglementare a conținutului audiovizual, care interzice în mod expres difuzarea de imagini ale persoanelor aflate în situația de victimă, fără acordul acestora". "Or, potrivit tuturor informațiilor care ne-au parvenit, inclusiv celor furnizate presei de avocata victimei, acest acord nu numai că nu a existat, ci, dimpotrivă, a existat o promisiune fermă a realizatorilor tv conform căreia identitatea elevei nu va fi dezvăluită", explică senatorii.

"Protestând în mod vehement împotriva unor astfel de practici care dezonorează statutul profesiunii de jurnalist, cerem Consiliului Național al Audiovizualului investigarea urgentă a eventualei încălcări a normelor legale și sancționarea cu maximă asprime a vinovaților. Este evident că răul comis nu mai poate fi reparat, dar o sancțiune exemplară va contribui, sperăm, la însănătoșirea mediului audiovizual din țara noastră", se mai arată în comunicat.

CITEȘTE ȘI: Cătălin Măruță rupe tăcerea! Ce spune despre emisiunea cu fata, din Vaslui, violată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel