Noua lege a salarizării. Salarii uriașe în educație, medicină și politică

Noua lege a salarizării bugetarilor aduce salarii mari bugetarilor. Unii vor avea salariile chiar dublate, însă este un proces de durată, care se va realiza de-a lungul a trei ani. 

"Peste 70% dintre angajaţii din sănătate şi educaţie vor avea salariile dublate în următorii 3 ani de zile", a declarat ministrul Liviu Pop. Proiectul legii salarizării prevede salarii cuprinse între 4.100 şi 9.500 de lei pentru un profesor universitar şi de peste 12.000 de lei brut pentru un rector al unei universităţi. Un profesor cu gradul I va câştiga între 3.000 şi 6.100 de lei, iar un inspector şcolar va primi aproximativ 7.200 lei, potrivit România TV

Și salariile din sănătate vor crește substanțial. Un medic primar va câştiga cel puţin 5.600 de lei brut, iar un asistent medical principal poate ajunge la un venit de aproape 3.500 de lei. Un medic specialist va primi aproximativ 3.600 lei. 

[citeste si]

Creșteri importante de salarii, poate cele mai mari, vor fi în administrația locală. Primarul general al Capitalei va avea o indemnizaţie brută lunară de 16.000 de lei, dublă faţă de cea actuală. Viceprimarul Capitalei va fi plătit cu 11.400 lei. Un preşedinte de Consiliu Judeţean va câştiga aproape 15.000 lei, în timp ce un primar de sector va fi plătit cu circa 12.000 lei. Un primar de oraş va primi 8.607 lei. 

Legea trebuie aprobată de Guvern în luna octombrie și trimisă în Parlament, astfel încât decizia majorării salariilor să fie votată în această sesiune parlamentară și salariile să crească de la începutul anului 2016. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel