DEMISIE din USR. Cutremur în partidul lui Barna

USR este zguduit din temelii. După ce Biroul Naţional al partidului a exclus mai mulţi membri din cauza postărilor critice de pe paginile de socializare, a venit şi rândul demisiilor. Astfel, un membru USR cu state vechi a anunţat că a plecat din USR din motive ce ţin de "libertatea de exprimare şi misiunea USR". 

"Dragilor, ieri mi-am dat demisia din USR. Mulțumesc colegilor pentru trei ani geniali în care am învățat și muncit împreună, mânați de dorința sinceră de a face ceva mai bună viața celor din jurul nostru.

USR se află acum într-un proces de redefinire și redescoperire. NU este vorba de referendumul de poziționare doctrinară.

Este vorba de redefinirea unor valori mult mai de bază, care privesc democrația internă, calitatea de lider, integritatea, libertatea de exprimare și în fond misiunea USR.

Rezultatul final al acestor frământări interne este cât se poate de neclar și probabil aceste conflicte vor continua mult timp de acum încolo.

În această constelație politică internă, singurul mod de a rămâne relevant este să te alături uneia dintre taberele conflictuale, lucru pe care am refuzat categoric să-l fac", a scris pe pagina sa de Facebook Daniel Kloyberkatsky, membru USR încă de la începuturile partidului. 

"Mi-a fost greu să privesc". USR, transformat în PNL

"Mi-a fost greu să privesc cum oameni pe care îi respect și admir făceau șpagate logice imposibile, doar pentru a-și justifica lor și celor din jur, abuzuri și greșeli flagrante făcute din loialitate față de gașca lor.

Ce a devenit pentru mine evident după ședința Biroului Național de miercuri, este că acest război se va duce până la marginalizarea completă a competitorilor interni.

Inovația adusă de USR în politica din România, este tocmai aceast spirit critic intern, democrația nebună, sistemul de checks-and-balances, puterea descentralizată a filialelor și accesul direct al membrilor la conducerea partidului.

Aceste mecanisme erau garanția că putem construi o relație pe viață cu electoratul, indiferent cine sunt actorii de la vârful partidului.

Renunțarea la ele transformă USR într-un PNL mai spălățel, un rezultat mult sub dorințele mele", a mai scris useristul. 

În ultimele zile, din USR au fost excluse Olimpia Ardelean, dar şi Claudia Postelnicescu, în timp ce alţi membri au fost suspendaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel