Nou. Telemedicină. Spitalul Militar, coordonator în domeniu

George Mihail Pârvan / 19 apr 2018 / 16:12

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Doctor Carol Davila" va coordona sistemul de telemedicină al apărării, care va fi implementat, probabil, până la sfârşitul anului viitor, a anunţat, joi, comandantul unităţii medicale, Florentina Ioniţă Radu. 
"Este important este că de curând a fost modificată Legea sănătăţii, s-a introdus conceptul de telemedicină, iar Spitalul Militar este susţinut de Ministerul Apărării pentru a introduce conceptul de telemedicină a apărării. Spitalul Militar va fi baza în care se vor strânge toate informaţiile şi care va coordona acest sistem de telemedicină a apărării", a precizat Florentina Ioniţă Radu. 

[citeste si]

Fonduri europene și NATO


"Este un proiect complex. Pe de o parte înseamnă infrastructură, canale speciale de comunicaţie cu celelalte spitale militare, cu bazele de operaţii, cu poligoanele la care se instruiesc soldaţii noştri şi soldaţi care vin din NATO. Apoi, device-urile care trebuie să existe acolo, adică monitoarele, instrumentele specifice telemedicinii, şi, apoi, locul unde se primesc aceste informaţii, respectiv Spitalul Militar, şi oamenii care vor fi instruiţi să coordoneze acest lucru. Este un proiect complex, sperăm să aplicăm şi pentru fonduri europene", a declarat comandantul spitalului.