Nou președinte în Ucraina. Reacția Kremlinului, anunțată de consilierul lui Putin

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Iuri Uşakov, consilier pe probleme de politică externă al preşedintelui rus Vladimir Putin, a anunțat strategia Kremlinului, după ce Ucraina are un nou președinte.

Kremlinul va aștepta învestirea preşedintelui Ucrainei, a anunţat Iuri Uşakov, consilier pe probleme de politică externă al preşedintelui rus Vladimir Putin. 'Deocamdată nu este planificată (o întrevedere cu noul preşedinte ucrainean). Acum aşteptăm anunţarea oficială a rezultatelor alegerilor, apoi va urma o perioadă până la învestirea noului preşedinte', a spus Uşakov, subliniind că Moscova nu vrea să devanseze evenimentele. 'Vom vedea cum va evolua în mod real situaţia în Ucraina şi care vor fi primii paşi pe care îi va întreprinde noul preşedinte', a subliniat consilierul lui Putin.

Totodată, reprezentantul Kremlinului nu a dorit să spună discursul cărui candidat din alegerile prezidenţiale ucrainene i-a plăcut mai mult: al lui Volodimir Zelenski sau al lui Petro Poroşenko. În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Uşakov a anunţat că Vladimir Putin va participa la forumul de la Beijing 'O centură, un drum' în perioada 25-27 aprilie, însă a exclus contacte cu reprezentanţii SUA, pentru că acestea nu vor fi reprezentate acolo la nivel atât de înalt, potrivit TASS.

Totodată, consilierul preşedintelui rus a declarat că Vladimir Putin va avea în timpul deplasării sale în China întrevederi bilaterale cu liderii Azerbaidjanului, Serbiei, Egiptului şi Ciprului, precum şi cu ministrul de externe al Myanmarului. Uşakov a precizat că Vladimir Putin va avea o întrevedere bilaterală cu omologul său chinez Ji Xinping în data de 26 aprilie, la Beijing, pentru ca următoarea întrevedere între cei doi lideri să aibă loc la începutul lui iunie în Rusia.

Citește și:

Rusia acuzată că perturbă navigaţia GPS în Crimeea şi în Marea Neagră

Iohannis, mesaj pentru Zelenski, după câştigarea alegerilor din Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel