NOU GUVERN. Băsescu, declarații după consultările cu Iohannis

Traian Băsescu a făcut primele declarații după consultările PMP, de la Palatul Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis privind noul guvern.

PMP a venit cu nominalizarea lui Siegfried Mureşan pentru funcţia de premier, europarlamentar PMP, 36 de ani, "generaţia Macron şi Trudeau (PM Canada)".

"Noi am avut o propunere pentru (...) candidat la funcţia de prim-ministru. Propunerea este Siegfried Mureşan, europarlamentar. Sigur că îl comparăm cu propunerea pe care a avut-o alianţa PSD-ALDE. (...) Mureşan este parte a Grupului Popular European, fiind membru PMP", a afirmat Băsescu, după consultările de la Cotroceni cu şeful statului.

"Tudose reprezintă PSD care este un partid inapt pentru guvernare. Dacă PSD a fost în stare să-și dea jos propriile guvern din cauza unor ambiții interne... credeți-mă că este un semn că nu sunt apți să guverneze, nu îneleg prioritățile țării, chiar dacă electoratul le-a dat aparent putere", a mai zis Traian Băsescu.

"Cred că am făcut o propunere care să corespundă nu numai portretului-robot al lui Dragnea şi al domnului preşedinte Iohannis. Propunerea noastră corespunde portretului-robot al oricărui cetăţean român: un politician tânăr, de succes (...), un politician care deja este extrem de experimentat în utilizarea şi alocarea banilor europeni, (...) un politician care s-a bătut foarte mult în Parlamentul European şi în Comisia de buget a Parlamentului European pentru alocarea de fonduri Republicii Moldova", a adăugat Traian Băsescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel