Nou Guvern / Alegeri anticipate. Chirieac: Ce nu dorește NIMENI. E exclus

Rareș Bogdan - Ludovic Orban. FOTO: Agerpres
Rareș Bogdan - Ludovic Orban. FOTO: Agerpres

„Nimeni nu dorește alegeri anticipate”, consideră analistul politic Bogdan Chirieac, după ce moțiunea de cenzură a fost adoptată în plenul reunit al Parlamentului.

„Teama de alegerile anticipate e cel mai bun aliat al lui Klaus Iohannis și Ludovic Orban. Domnul Orban se poate prezenta, probabil, săptămâna viitoare în Parlament cu un Guvern făcut așa cum dorește președintele Iohannis. Dacă Parlamentul respinge acel Guvern perfect, nu e nicio problemă. Săptămâna viitoare, Ludovic Orban se poate prezenta cu același Guvern la a doua înfățișare. Parlamentul va trece acel Guvern, fără doar și poate. Fiindcă nimeni nu dorește alegeri anticipate.

Pentru PSD ar fi cel mai nefericit moment. Pro România nu dorește alegeri anticipate deoarece nu s-a structurat ca partid în acest moment. ALDE nu există după șocul pe care l-a avut, nu s-a conturat. Deci nimeni nu dorește alegeri anticipate. Cu alte cuvinte, domnul Orban va trece exact Guvernul pe care și-l dorește. Dacă parlamentarii nu doresc să fiarbă țara și situația economică, vor trece de prima dată noul Guvern. Repet: a doua oară va trece", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, vineri, într-o intervenție telefonică la România TV.

„Exclud orice posibilitate ca PSD să facă parte dintr-un nou Guvern acum", a mai spus analistul politic în aceeași intervenție, reiterând ulterior: „Este exclus ca domnul Iohannis să accepte un Guvern din care să facă parte PSD. Guvernul este acum PNL, probabil UDMR, cu sprijin parlamentar din USR".

Preşedintele Klaus Iohannis are, vineri, la Palatul Cotroceni, prima rundă de consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma moţiunii de cenzură adoptată joi care a demis Guvernul Dăncilă.

FOTO AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel