EXCLUSIV  Notre-Dame. Dan Ciachir: Cum au scăpat patru sculpturi de la distrugere. Se aflau chiar în zona incendiului

Scriitorul Dan Ciachir dezvăluie, pentru DCNews, cum au fost salvate patru sculpturi, aflate chiar în zona distrusă de incendiul de la Catedrala Notre Dame din Paris. 

”A început să se mai vorbească și de Dumnezeu, de Paște, de Săptămâna Patimilor, în revistele franceze. Scriitorul David Bruna și-a reamintit că Paștele este Sărbătoare Învierii, citez: Notre Dame va renaște din propria cenușă. Familia Pinault a anunțat că va debloca 100 de milioane de euro pentru restaurarea catedralei. O mare societate, Fundația Patrimoniului, începe astăzi inițierea unei colecte pentru Notre Dame” subliniază scriitorul Dan Ciachir, pentru DCNews.ro. 

Totodată, scriitorul Dan Ciachir subliniază, în contextul în care altarul și crucea au scăpat de furia focului, că alte patru sculpturi au scăpat de acest incendiu: ”Niște sculpturi au scăpat de furia focului. În urmă cu două săptămâni, au fost duse la Torino, în faimoasa clădire Pallazzo Madama- numită astfel pentru că a fost de la mijlocul secolului al XVII-lea, reședința Cristinei Maria de Bourbon- patru sculpturi în greutare de 40 de kilograme fiecare, lucrate în calcar în primele decenii ale secolului XIII, de mari maeștri ai epocii. Faptul că au fost aduse în această expoziție, care va rămâne deschisă până la 30 septembrie, le-a scăpat de distrugere, pentru că se aflau în zona în care a fost distrusă catedrala”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel