”Nota DIPI care-l zdrobește pe Berbeceanu”. Comisarul, apel de urgență către Carmen Dan

Traian Berbeceanu îi solicită ministrului de Interne, Carmen Dan, să dispună demararea de urgență a verificărilor privind nota DIPI in 14 noiembrie 2013 și prezentarea publică a rezultatelor. 

Traian Berbeceanu mai solicită să-i fie comunicate numele ofițerilor DIPI care au întocmit nota de informații. El vrea să-i dea în judecată pentru ”fals intelectual şi abuz în serviciu”.

”În caz contrar voi fi nevoit ca acţiunea judiciară să o îndrept împotriva D.I.P.I. solicitând răspunderea în solidar a M.A.I., pentru daunele morale provocate”, precizează Traian Berbeceanu.

”La data de 21 august 2017 pe site-ul Luju.ro (Lumea Justiţiei) a fost postat articolul 'Nota DIPI care îl zdrobeşte pe Berbeceanu' în conţinutul căruia se fac referiri la Nota întocmită de DIPI la data de 14.11.2013, în care sunt prezentate aspecte mincinoase şi tendenţioase cu privire la mine şi la alţi ofiţeri ai BCCO Alba Iulia. Fac menţiunea că această notă a fost declasificată în cursul cercetării judecătoreşti efectuată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul nr.2738/1/2014, aspectele mincinoase şi vădit calomnioase prezentate în conţinutul acesteia fiind demontate în totalitate. În mod evident, acest document cu conţinut mincinos, clasificat la acea dată, era menit să susţină acuzaţiile mincinoase în urma cărora am fost arestat preventiv nevinovat fiind, pentru care s-a dispus condamnarea în primă instanţă (cu verdict unanim al celor trei membri ai completului de judecată) a fostului procuror şef DIICOT Alba - Mureşan Ioan (la o pedeapsă de 7 ani închisoare cu executare), a fostului ofiţer BCCO Alba - Muntean Alin (la o pedeapsă de 4 ani închisoare cu executare) şi a fostului procuror DIICOT Alba - Cean Nicolae (la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu executare)”, precizează comisarul-şef Berbeceanu.

[citeste si]

El consideră că prin publicarea articolului menţionat în mass-media centrală, i-au fost ”afectate în mod grav reputaţia profesională şi demnitatea, fiind aduse grave atingeri unei structuri de elită a Poliţiei Române - BCCO Alba-Iulia şi poliţiştilor din cadrul acesteia”. Adaugă: ”Mai mult, prin prezentarea în presa centrală a aspectelor mincinoase conţinute în acest document oficial emis de DIPI, familia mi-a fost pusă din nou într-o situaţie extrem de neplăcută, membrii familiei mele fiind nevoiţi, în mod nedrept, să suporte încă o dată oprobriul public”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel