Norica Nicolai - Theodor Stolojan, cuvinte dure, în direct, la TV

Nicolai - Stolojan
Nicolai - Stolojan

Europarlamentarii Norica Nicolai și Theodor Stolojan au avut un dialog în contradictoriu, în direct, la România TV.

”Din păcate, limbajul ALDE în România și limbajul PSD în România nu sunt recunoscute în grupul ALDE european și în grupul socialiștilor din Parlamentul European. Avem reacțiile lui Guy Verhofstadt și ale lui Frans Timmermans care au fost foarte limpede cu ceea ce cred despre partidele politice din România, atacurile la adresa Justiției. Ei spun că apără România. Păi poziția pe care au avut-o față de doamna Kovesi a fost o rușine. La ora actuală nu avem absolut niciun român care să conducă o instituție de top la nivel european”, a declarat Theodor Stolojan, prezent prin legătură telefonică, în emisiunea lui Lili Ruse, la România TV.

Există șansa unei colaborări între europarlamentari la Bruxelles pentru interesul României?

”Dacă interesul României este să nu o susținem pe doamna Kovesi, nu putem avea nicio colaborare”, a spus Stolojan.

”Aș vrea să îi spun domnului Stolojan că cel puțin, eu, personal, nu am avut mentalitate de slugă. Dacă dialogul în contradictoriu cu colegii din grupul ALDE pe diferite teme este considerat ca un element care să ne creeze probleme, pot să îi spun domnului Stolojan că atâta vreme cât apăr interesele țării mele, accept orice dialog și promovez orice dialog contradictoriu cu oricine. Atâta vreme cât există colegi și din grupul meu și alte grupuri politice, care sunt absolut incorecți la adresa României, nu se vor aștepta la aplauze din partea mea și voi continua în așa fel încât să îmi apăr țara. Doamna Kovesi se reprezintă singură la Bruxelles, și probabil și statul paralel. Nu reprezintă România”, a adăugat Norica Nicolai, prezentă și aceasta, prin legătură telefonică.

”Ceea ce spune doamna Norica Nicolai este distractiv și asta arată ceea ce ne separă în Parlamentul European”, a susținut Stolojan.

”Este o diferență de viziune pentru că domnul Stolojan trebuie să recunoască faptul că noi, ALDE, nu am avut niciodată un discurs contradictoriu, am acționat permanent în apărarea intereselor țării și chiar cu domnia sa am reușit să promovăm o conduită care să ne apere pe toți”, spus Norica Nicolai. 

Vezi și: ALDE, separare de PSD la europarlamentare. Nicolai: M-am săturat de înjurături permanente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel