Norica Nicolai şi Renate Weber, declarații de ultimă oră de la Constanța

Norica Nicolai
Norica Nicolai

Norica Nicolai și Renate Weber au făcut, vineri, o serie de declarații.

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a declarat vineri la Constanţa, într-o conferinţă de presă, că în opinia sa este nevoie de o ordonanţă de urgenţă pe tema completelor de judecată constituite nelegal la ÎCCJ, pentru a putea pune în concordanţă decizia Curţii Constituţionale cu prevederile Codului de procedură penală. „După părerea mea este necesară o ordonanţă de urgenţă pentru că completele nelegal constituite sunt motive, în actualul cod de procedură penală, de nulitate absolută a procesului. Şi în condiţiile astea, când eu am prevedere deja în cod, eu trebuie să fac în aşa fel încât să pot să pun această prevedere în vigoare, ca atare să repun în termen pe cei care au ieşit din termenul pentru contestaţia în anulare. Deci, este absolut firesc!', a declarat Norica Nicolai.

La rândul ei, Renate Weber a subliniat că repunerea în termen este o situaţie ce intervine când, dintr-un motiv ce nu a depins de justiţiabil, el a putut să-şi exercite aceastaă cale de atac. 'În mod normal contestaţia în anulare este o cale excepţională pe care poţi să o exerciţi. Problema este că oamenii pot să o exercite de la un anume moment, dar dacă au ştiut care este momentul acela. Momentul acela a fost declarat atunci când Curtea Constituţională a spus că acele completuri sunt într-o componenţă care nu era legală şi repunerea în termen este pur şi simplu o situaţie iarăşi care intervine când, dintr-un motiv major care nu depindea de mine, tu nu ai putut să exerciţi această cale. Nu a depins de tine, abia Curtea Constituţională a stabilit. De aceea repunerea în termen este normală', a subliniat Renate Weber.

În context, Renate Weber a menţionat că nu sunt justificate criticile conform cărora o astfel de ordonanţă de urgenţă ar fi o amnistie mascată.  

VEZI ȘI: Interceptări Mihaela Rădulescu, abuz DNA. Mircea Badea, replică NEROSTITĂ de Andreea Marin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel