Norica Nicolai: Dacă va fi respinsă Plumb, aceasta este procedura de urmat

Norica Nicolai a explicat, într-o conferință de presă, ce urmează pentru țara noastră dacă va fi oficializtă respingerea candidaturii Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european la Transporturi.

Norica Nicolai, preşedintele Consiliului Naţional al ALDE, a afirmat că, în cazul în care se va primi din partea Parlamentului European un răspuns oficial negativ în cazul Rovanei Plumb, propusă comisar pentru Transporturi, România va trebui să facă o altă propunere, dar a adăugat că în mandatul trecut au existat două situaţii de candidaturi respinse.

"Procedura este nouă. (...) Comisia juridică nu a mai făcut astfel de verificări în raport cu Codul de conduită al comisarilor cu privire la conflictele de interese. (...) Nu ştiu ce tip de conflict de interese i-au reproşat doamnei Plumb. (...) Probabil preşedintele Comisiei va cere României desemnarea unui alt candidat. (...) Aşteptăm un răspuns oficial al Comisiei juridice din PE, dar, în măsura în care răspunsul va fi negativ, aceasta este procedura de urmat. Nu este prima înlocuire, au mai fost şi în mandatul trecut două astfel de situaţii. (...) România şi Ungaria sunt în aceeaşi situaţie. Aşteptăm evoluţia în raport de opinia Comisiei juridice", a spus Nicolai, într-o conferinţă de presă.

Întrebată dacă este posibil ca România să primească un alt portofoliu de comisar european, Nicolai a spus: "Nu cred. Portofoliile au fost deja negociate cu statele membre şi asta ar însemna o bulversare a întregii Comisii. România, în opinia mea, va trebui să desemneze o altă persoană pentru calitatea de comisar pe Transporturi".

Candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă, joi, de Comisia juridică a Parlamentului European.

Citește și: Rovana Plumb, respinsă de Comisia Europeană. Traian Băsescu: Eu zic că trebuiau respinși toți candidații

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel