Norica Nicolai: Am avut o discuţie cu ministrul Toader

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat vineri, la Constanţa, că actualul cod penal are peste 70 de texte declarate neconstituţionale, ea adăugând că speră ca până în anul 2020 să poată fi pus în dezbatere un nou cod penal, la care lucrează acum un grup din Ministerul Justiţiei. 

„Prima prioritate, pe care Parlamentul nu a fost în stare de vreo trei ani să o realizeze, este de a pune în acord prevederile deciziilor Curţii Constituţionale cu textul de lege, care e obligatoriu în 45 de zile. Trebuia să treacă peste orice presiune făcută de o anume parte a mediei, de oficine de propagandă, de băieţii din servicii; trebuia să pună legea în contextul deciziei. Dar părerea mea este că un cod, şi am avut o discuţie cu ministrul Toader, care are peste 70 şi ceva de texte declarate neconstituţionale, nu are o viziune de politică penală', a afirmat Nicolai.

Europarlamentarul ALDE a precizat că ministrul Tudorel Toader i-a spus că a creat un grup în minister care va demara o operă de legiferare privind un nou cod penal. „Am avut o discuţie cu domnul Toader, sper să pună în acord, pentru că vedeţi câtă dezbatere este în jurul ei şi cât de puţin se doreşte chestiunea aceasta?... Cum vrei să pui în acord un text cu decizia Curţii Constituţionale - care este standardul meu clar de stat drept - atunci apare Bruxellesul, apare doamna Macovei, apar nu ştiu, câte o oficină de presă, şi spun că nu ştiu ce vrei să faci, să spânzuri pisica de bec, Doamne iartă-mă, că altceva nu înţeleg ... Domnul Toader a creat un grup în minister şi va încerca, după ce va pune de acord chestiunile astea, să începem o operă de legiferare. Până în 2020 sper că putem avea o dezbatere”, a concluzionat Norica Nicolai.  

VEZI ȘI: Interceptări Mihaela Rădulescu, abuz DNA. Mircea Badea, replică NEROSTITĂ de Andreea Marin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel