Noi linii RATB în București și județul Ilfov

Consilierii generali ai Capitalei au fost de acord, miercuri, cu programul de transport pentru trasee RATB noi sau actualizate între Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Pe rutele Bucureşti-Ilfov vor fi puse la dispoziţie între două şi cinci maşini în funcţie de lungimea traseului, de zonă şi de numărul curselor.

În ceea ce priveşte tarifele titlurilor de călătorie, un bilet ar costa 1,50 lei, abonamentul lunar pe o linie preorăşenească - 35 de lei, cu reducere de 50 la sută pentru categoriile care beneficiază de reducere şi pe liniile RATB din Bucureşti (elevi, studenţi, donatori de sânge), abonamentul lunar pe două linii (o linie preorăşenească şi o linie urbană) - 95 de lei, cu reducere de 50 la sută pentru categoriile menţionate şi abonamentul general pe toate liniile în Bucureşti şi în judeţul Ilfov - 125 de lei, cu reducere de 50 la sută pentru elevi, studenţi şi donatori de sânge. În cazul liniilor urbane prelungite, tarifele au aceeaşi valoare ca în zona oraşului, scrie digi24.ro.

De asemenea, a fost aprobat programul de transport pentru următoarele linii urbane prelungite: cartier Militari - Piaţa 21 Decembrie 1989; cartier Militari - Sala Palatului; Divertiland - Spitalul Militar, Ghencea - cartier Fortuna.

COTAR se opune

Reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) susţin că introducerea unor noi linii ale Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) în zona Bucureşti-Ilfov încalcă legislaţia naţională şi că intenţia Primăriei Capitalei poate duce la falimentul companiilor de transport private.

Ei subliniază că, prin extinderea liniilor RATB, ar putea fi falimentate firmele care operează aceste rute, fiind afectat inclusiv bugetul statului şi cel al Primăriei Capitalei.

COTAR mai spune că nu înţelege de ce este nevoie de o investiţie de cel puţin 50 de milioane de euro de la bugetul PMB, la care se vor adăuga subvenţii, deşi rutele respective sunt acoperite de operatorii privaţi care s-au conformat legislaţiei naţionale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel