Noi cazuri de rujeolă. Creștere alarmantă

Rujeola
Rujeola

Noi cazuri de rujeolă au fost confirmate de specialiști. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat, de la începutul epidemiei, la copiii nevaccinaţi.

Un număr de 71 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în 12 judeţe şi în Bucureşti, în perioada 18 - 22 martie, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, publicate vineri pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Conform sursei citate, numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, raportate până la 22 martie, este de 16.211, fiind înregistrate 62 de decese.

Unde au fost confirmate noile cazuri

Cele 71 de cazuri nou confirmate în ultima săptămână au fost înregistrate în Sălaj - 31, Prahova - 11, Teleorman - 9, Bihor - 4, Bucureşti, Buzău câte trei cazuri, Dâmboviţa, Călăraşi, Ilfov câte două cazuri, Constanţa, Cluj, Dolj, Olt - câte un caz.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi, rujeola este mortală.

Vezi și: 

Un nou caz de dopaj, o nouă medalie de aur retrasă. Atlet rus, sancționat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel