Urmărește emisiunea live


Nivelul Dunării, sub cota de atenție

Nivelul Dunării a scăzut, vineri dimineaţa, pentru prima dată în ultimele luni sub cota de atenţie pe raza judeţului Tulcea, potrivit măsurătorilor efectuate de Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) din Galaţi.

La Tulcea, nivelul fluviului a fost de 318 centimetri, cu doi centimetri mai mic decât cota de atenţie, la Sulina şi Isaccea nivelul Dunării menţinându-se însă peste cotele de atenţie.

Dunărea a depăşit cota de atenţie pe raza judeţului Tulcea din data de 16 martie, iar curţile câtorva sute de gospodării, precum şi terenuri arabile şi păşuni din diferite zone ale judeţului, inclusiv din Delta Dunării, au fost inundate în urma infiltraţiilor apărute în diguri.

[citeste si]

Peste 1.450 de hectare, livezi şi culturi agricole, din nouă unităţi administrativ-teritoriale din judeţ au fost afectate în proporţie de peste 30% în ultimele luni, din cauza ploilor îngheţate şi a băltirilor apărute pe fondul precipitaţiilor şi a nivelului ridicat al Dunării, conform autorităţilor judeţene.

Valoarea totală a pagubelor înregistrate persoanelor fizice şi juridice a fost estimată la peste 1.274.030 lei.

Pentru a proteja digurile care apără localităţile de inundaţii, din data de 22 martie, toate navele care tranzitează sectorul românesc al Dunării au obligaţia de a reduce viteza până la limita producerii de valuri, potrivit deciziei AFDJ. Măsura va rămâne în vigoare până când nivelul Dunării va scădea sub cotele de atenţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel