NINSOARE în Pakistan, cea mai puternică din ultimul SECOL. 100 de oameni au murit

Vant
Vant

Peste 100 de persoane au murit în Pakistan, după una dintre cele mai puternice ninsori din ultimul secol. 

Cea mai afectată regiune a fost Valea Neelum în Kashmirul controlat de Pakistan, unde o avalanşă a ucis cel puţin 76 de persoane, a declarat şeful operaţiunilor de salvare Mohamed Irfan. Peste 200 de case au fost avariate şi sute de kilometri de drumuri în munţi au fost acoperite de zăpadă, lăsând comunităţile blocate în sate îndepărtate.

Aeroport închis din cauza ninsorii 

Un aeroport din regiunea Gilgit-Baltistan, nordul Pakistanului, se afla sub un strat gros de zăpadă, fiind nevoie de suspendarea traficului aerian, a declarat un oficial local. Premierul pakistanez Imran Khan a încercat să viziteze victime în Kashmir însă elicopterul său a fost nevoit să se întoarcă din cauza vânturilor puternice, a anunţat biroul său. În provincia Balucistan, sud-vestul Pakistanului, cel puţin 30 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma intemperiilor, a declarat oficialul local Imran Zarkoon.

Echipele de salvare se confruntă cu un teren dificil de străbătut şi cu vânturile puternice în căutarea celor câteva zeci de persoane care sunt încă blocate în văile din nordul ţării. Oficiali ai serviciului de meteorologie au declarat că văile din nordul Pakistanului au fost afectate de cele mai puternice ninsori din ultimii 100 de ani, despre care au afirmat că reprezintă un semnal al impactului alarmat al schimbărilor climatice cu care statul sud-asiatic va trebui să se confrunte în viitor, scrie Agerpres 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel