Niculae Băldău, discuţii cu un important grupuri de afaceri din Emiratele Arabe Unite

N.Badalau - MOHD Bin Haider
N.Badalau - MOHD Bin Haider

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a primit astăzi vizita preşedintelui Grupului de Investiţii emiratez MOHD Bin Haider. Grupul de Investiţii MOHD Bin Haider se află la Bucureşti ca urmare a invitaţiei primite din partea Guvernului României.

Delegaţia Ministerului Economiei a fost formată din ministrul Economiei, Niculae Bădălău, Călin Ilie Bodea, Secretar de Stat şi directori ai unor companii importante din industria de apărare: Romaero SA, IAR SA, AVIOANE Craiova. Aceste companii derulează deja contracte de mentenanţă cu companii din Emiratele Arabe şi şi-au manifestat disponibilitatea pentru noi investiţii.

Niculae Bădălău, ministrul Economiei, şi-a arătat deschiderea şi susţinerea pentru proiecte comune în parteneriat public-privat, dând exemplul portului Mangalia, un parteneriat de succes al Ministerului Economiei cu Damen Group.

"Îmi doresc ca discuţiile de astăzi să fie unele concrete"



"Îmi doresc ca discuţiile de astăzi să fie unele concrete, motiv pentru care am invitat la această întâlnire şi directorii de companii. Interesele comune ale celor două părţi se pot realiza prin proiecte comune în sectoare precum producţia de avioane de nouă generaţie, dezvoltarea de zone industriale, petrol şi gaze, sănătate, educaţie, financiar-bancar, ce pot crea noi modele de afaceri în beneficiul României. Vă asigur de întreaga mea susţinere şi disponibilitate în ceea ce priveşte încheierea unor parteneriate reciproc avantajoase", a declarat Niculae Bădălău, ministrul Economiei.

Grupul de Investiţii MOHD Bin Haider este unul dintre cele mai cunoscute şi mai vechi grupuri de afaceri din Emiratele Arabe Unite. Acesta are mai mult de 60 de companii, cu afaceri în 5 ţări din Asia şi Europa. Vizita de astăzi are loc în contextul atenţiei deosebite pe care România o acordă problematicii Orientului Mijlociu, atât în planul relaţiilor bilaterale, cât şi în calitate de membru al Uniunii Europene. În prezent, Emiratele Arabe Unite sunt unul dintre cei mai activi parteneri economici ai României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel