EXCLUSIV  Nicușor Dan, scenariu revenire. De ce a reapărut: rol în politică

Nicușor Dan
Nicușor Dan

Nicușor Dan și-a început revenirea în atenția publică. Fostul lider USR trimite comunicate presei despre acțiunile sale din Capitală. 

”Nicușor Dan, fostul președinte USR, dispărut o vreme din spațiul public, se repoziționează ca președintele Asociației Salvați Bucureștiul. El anunță, prin comunicate de presă tot mai dese, observabile ușor după o absență notabilă, ce știe să facă: câștigarea unui proces împotriva demolării unei case, acțiuni de protest și alte lucruri asemănătoare. Acesta reapare pentru că-n București continuă să se manifeste un electorat critic cu Puterea și politicieni, care `vrea o țară ca afară`. În acest context, un candidat de dreapta propus de o formațiune de tip ONG, contra curentului politic, sprijinit de un partid mare sau de o alianță de partide, ar avea șanse puternice la alegerile locale pentru Primăria Municipiului București. USR nu are, în afară de Clotilde Armand un alt nume, un vector de imagine în București. PNL-ul l-ar avea doar pe Ludovic Orban, astfel, celor două partide le-ar veni mănușă un candidat neutru, care vine de la Asociația Salvați Bucureștiul, nu mai este în USR, astfel că PNL nu se poate spune că ar susține un candidat al USR. Atunci, se unește dreapta în Capitală cu un candidat unic venit din afară.” este scenariul lansat de jurnalistul Val Vâlcu, pentru DCNews

O a doua variantă ar fi cea dată de Realitatea TV pe surse, pe același principiu menționat de Val Vâlcu mai sus: Tudor Chirilă, varianta PNL pentru Primăria Municipiului București. Cu toate acestea, Tudor Chirilă taie de la rădăcină varianta de negociere cu PNL, pe care îl consideră ”toxic”. 

Două scenarii

”Dacă PNL merge cu Tudor Chirilă, singur, fără USR, încearcă să captureze #rezist, pe cei nemulțumiți de clasa politică și să-i alăture electoratului tradițional al PNL. Dacă merge singur, PNL ia baza electorală a USR. Varianta pentru care se pregătește Nicușor Dan este că nici PNL, nici USR nu au un candidat pentru alegerile locale. Până atunci, el se activează ca în acel moment să acționeze ca un unificator al dreptei” a mai spus jurnalistul Val Vâlcu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel