Urmărește emisiunea live


Nicușor Dan, reacție după aflarea Guvernului Grindeanu

Nicusor Dan
Nicusor Dan

Nicușor Dan a avut o primă reacție la Guvernul propus de coaliția PSD-ALDE. Liderul USR este de părere că Liviu Dragnea nu a vrut profesioniști, ci persoane obediente. 

”Liviu Dragnea a strâns în cabinetul pe care i l-a dat lui Sorin Grindeanu oameni care i-au fost subordonați, fie pe linie administrativă, fie pe linie politică. Nu competența a fost criteriul de selecție, ci obdediența față de lider și de partid.

Faptul că Liviu Dragnea nu a avut curaj să propună miniștri profesioniști arată de fapt slăbiciunea președintelui PSD. Liviu Dragnea se teme că ar fi putut pierde controlul asupra banilor publici din care-și întreține puterea dacă acest cabinet ar fi fost unul competent, onest și autonom care să guverneze în interesul societății.

Nominalizarea lui Carmen Daniela Dan și a lui Sevil Shaiddeh, subordonatele lui Liviu Dragnea, pentru două portofolii importante este emblematică. Mai sunt și alte cazuri de politicieni care s-au remarcat ca executanți ai ordinelor partidului : Florin Iordache, susținut pentru Ministerul Justiției , este unul dintre coautorii marței negre, iar Theodor Meleșcanu, propus pentru Externe, a refuzat în 2014 să mărească numărul de secții de votare în Diaspora. Florian Bodog, care și-a pierdut dreptul de a conduce doctorate și care nu are nimic notabil în parcursul profesional , nu ar fi obținut niciodată portofoliul Sănătății într-o societate normală. Sunt oameni care s-au arătat dispuși la compromisuri în interesul partidului sau ale unei persoane”, a scris Nicușor Dan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel