EXCLUSIV  Nicolicea, reproșuri pentru Toader: Asta e întrebarea pentru ministrul Justiției!

Eugen Nicolicea
Eugen Nicolicea

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea, a explicat, pentru DC News, ce i se reproșează ministrului Tudorel Toader din partea majorității parlamentarilor Puterii.  

Nicolicea a spus că reacția parlamentarilor PSD la moțiunea simplă depusă de opoziție este și un semnal pentru minstrul Justiției.

"Moțiunea simplă nu a avut niciodată ca efect legal demiterea ministrului. Ea are ca efect rezolvarea unei probleme semnalate explicit și care, dacă trece, să devină o obligație pentru guvern. În urma deciziei CCR s-a precizat ca aceste moțiuni simple să nu conțină elemente ale moțiunii de cenzură, adică solicitări de demiteri. Aceasta este prima moțiune care respectă acest lucru, deși textul nu cere ceva concret. Moțiunea este scrisă încă din titlu, ca și cum nu ar putea fi votată de niciun PSD-ist și de aceea nu a votat nimeni.

În al doilea rând, s-a vrut să se dea și un semnal domnului Tudorel Toader și de aceea nu am intrat în sală. Adică nu suntem de acord cu moțiunea-pamflet dar, pe de altă parte, există un punct acolo care spune că nu a făcut ceea ce a promis," a spus Nicolicea pentru DC News. 

Ce a deranjat

"Eu nu vreau să îl critic pe Toader cu chestiuni care nu au apărut în spațiul public, dar îl pot critica cu ceea ce chiar el a spus la bilanțul celor doi an de mandat, adică cu faptul că nu a făcut anumite lucruri. Nu cred că dacă nu ai facut asta și asta sunt bile albe. După părerea mea, a adoptat o poziție eronată referitor la Parlament și la grupul care îl susține. Adică să ieși și să te delimitezi de acțiunile parlamentarilor care ar trebui să te susțină nu este o atitudine corectă.

Întrebarea este ce a făcut Toader repede? Tărăgănarea aceasta generală a deranjat, dar a deranjat și suceala lui. Prin ordonanța 92 dată acum câteva luni, a separat cariera judecătorilor de procurori și a spus că pentru o funcție de conducere trebuie să ai minim 15 ani vechime. Acum, prin ordonanța 7, a unit din nou carierele și a scos vechimea. N-a spus nimănui motivul. Adică te sucești așa prin niște ordonanțe pe care nu ți le-a cerut nimeni. Adică superi toată societatea cu sucelile, dar ceea ce ți s-a cerut nu faci sau tărăgănezi...", a adăgat Nicolicea.    

VEZI ȘI:

Tudorel Toader, audiat. Nicolicea - Fenechiu, replici fulminante: O să fiți sancționat!

Comisie Regulament. Nicolicea- Turcescu, jigniri în ședință



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel