Nicolicea: Parlamentarii nu cunosc Constituția

Preşedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea, a susţinut marţi că se face o gravă confuzie în privinţa imunităţii parlamentare, fiind confundată cu protecţia ministrului sau a fostului ministru pentru fapte făcute în calitate de ministru, şi că există parlamentari cu mai multe mandate care nu cunosc Constituţia pe care au jurat să o respecte. 

El a făcut această afirmaţie în cadrul dezbaterilor din plenul Camerei Deputaţilor în care se discută solicitarea DNA referitoare la încuviinţarea efectuării urmăririi penale a fostului ministru al Mediului Rovana Plumb. 

"Am constatat că reprezentanţii grupurilor nu au furnizat niciun argument juridic pentru sau împotriva cererii de urmărire penală (a fostului ministrul Rovana Plumb - n.r.), dar ceea ce este mai grav, am observat şi la parlamentari cu mai multe mandate că nu cunoscut Constituţia pe care au jurat să o respecte. Astfel, o gravă confuzie care nu e făcută prima dată de acea persoană confundă imunitatea parlamentară cu protecţia ministrului sau fostului ministru pentru faptele făcute în calitate de ministru. (...) Trebuie să spun pentru toată lumea: deputaţii nu au imunitate decât pentru voturi şi pentru declaraţii politice. Aţi văzut cumva acum să vorbească de vreo acuzaţie cu privire la voturi sau declaraţii politice? Ci acuzaţii cu privire la activitatea de fost membru al Guvernului. Imunitatea parlamentară este prevăzută la art. 72, nu la art. 109, şi acolo se spune că deputatul sau senatorul poate fi urmărit şi trimis în judecată pentru fapte care n-au legătură cu voturile, adică prostia aceea că nu eşti ca un simplu cetăţean este chiar prostie", a declarat Nicolicea în plenul Camerei Deputaţilor. 

În consecinţă, a continuat el, deputatul este trimis în judecată şi urmărit penal ca un simplu cetăţean. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel