Nicolae Voiculeț duce naiul românesc pe tărâm elen

Nicolae Voiculet va concerta în Grecia în prima zi a lunii februarie.

În contextul deținerii Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, Ambasada României la Atena va organiza, la data de 1 februarie 2019, un concert de Nai al Maestrului Nicolae Voiculeț, alături de orchestra sa.

Evenimentul, organizat în colaborare cu Primăria orașului Pireu și cu Centrul Cultural al Pireului, va avea loc în sala istorică a prestigiosului Teatru Municipal, care datează din 1895, fiind considerat „Scala din Milano" a Greciei și cel mai renumit teatru neoclasic cu elemente baroc din aglomerația urbană Atena – Pireu, cu o capacitate de 500 de locuri. Programul concertului va include piese din repertoriul tradițional românesc, precum și din repertoriul internațional.

Citește și: Mese gratuite elevi. Ce se întâmplă cu porțiile de hrană

Ambasador incotestabil al României

Artistul Nicolae Voiculeț reprezintă și promovează România constant peste tot în lume, aducând în atenția publicului, autenticitatea românească, prin intermediul naiului.
A urcat pe scenă încă de la vârsta de cinci ani și de atunci cântă pe scenele lumii, evidențiind puterea incredibilă a sunetului și muzicii românești. A concertat în fața a numeroase personalități mondiale, de la președinți de stat la familii imperiale, dar s-a implicat intens și în campanii umanitare, fiind aliat al celor în suferință, dăruindu-le speranță și credință prin puterea sunetului său.

Artistul expune prin muzica sa, simțirea unui popor demn, cu o cultură și un folclor impresionant, având misiunea de a păstra și transmite aceste valori, generațiilor următoare. Nicolae Voiculeț promovează România, la un nivel înalt de exprimare artistică, devenind astfel Ambasador al Identității Naționale, făcând cunoscută tradiția poporului său prin sunet, în concerte, pe diverse meridiane ale lumii, motiv pentru care a primit numeroase decorații și distincții.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel