Nicolae Robu, mesaj furtunos după referendum: Să lămurim lucrurile!

Nicolae Robu
Nicolae Robu

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a sărit în ajutorul bisericii după eșecul de la referendum și a explicat românilor teoria "omului nou". 

"Constat că vina eșecului referendumului de ieri este aruncată de unii asupra bisericii, cu precădere -chiar aproape exclusiv am putea spune!- asupra bisericii ortodoxe române. Haideți să lămurim lucrurile:

1. Da, bisericile creștine din România au cerut referendum și au îndemnat cetățenii să participe la referendum și să voteze pt sensurile tradiționale ale noțiunilor de căsătorie și familie, adică: să voteze DA.


2. Dar nu au ele, oare, dreptul la opinie, dreptul la promovarea valorilor inerente crezului lor?!


3. A impus Patriarhul PFP Daniel, a impus Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, majorității politice PSD-ALDE, să organizeze referendumul? Nu, n-aveau cum să impună! Că au cerut, e altceva! Au cerut TOATE cultele creștine din România! Guvernul PSD-ALDE ar fi trebuit, însă, să facă un sondaj și, în baza sondajului, să explice capilor acestor culte că poporul nu este interesat de subiect și, ca atare, referendumul nu va fi organizat! Aceeași explicație trebuia dată și partidelor, organizațiilor civice și semnatarilor pt referendum. Sunt convins că toată lumea ar fi înțeles! 


4. ÎPS Mitropolitul Banatului Ioan Selejan este un om excepțional, un om care își face datoria cu vârf și îndesat, un om care nu se limitează la fișa postului pe care-l ocupă, ci se implică să ajute cu tot ce poate comunitatea din care face parte! Eu îi mulțumesc public pt tot ce a făcut, s-a zbătut să facă, se zbate și face pt Timișoara și pt jud. Timiș. Adeseori, vorbim la telefon la ore târzii, de pe drumuri, de pe drumurile județului, de pe drumurile țării, bătute și unele și altele de amândoi, numai și numai în interes public!
5. La fel, capii celorlalte biserici: romano-catolice, greco-catolice, neoprotestante, cu toții au un aport pozitiv în societate, cel puțin în comunitatea timișoreană. Nu merită să-i blamăm!", a scris Robu pe Facebook. 

Omul nou: comunism vs. democrație

Robu sesisează că românii generației IT&C gandesc altfel și trebuie respectați în egala măsură.

"Este o realitate, însă, a României de astăzi și nu numai: “omul de tip nou” nu mai urmează fața bisericească așa cum se întâmpla altădată! Iar cine mizează pe contrariu, se va trezi mai devreme sau mai târziu sub un duș rece! Așa sunt vremurile!

Comunismul a încercat jumătate de secol să creeze “omul de tip nou”, în viziunea lui, desigur. N-a reușit!

Societatea liberă, chiar libertină, putem spune, ajutată și de noile tehnologii IT&C, a reușit, în schimb. Evident, un “om nou” de o cu totul altă factură decât cel vrut de comuniști! Cine face abstracție de acest “om nou”, gândit în anumite laboratoare sau rezultat pur și simplu într-un proces “free running” -eu zău că nu mă pot pronunța-, se va trezi și el, mai devreme sau mai târziu, sub un duș rece! “Omul nou” de astăzi trebuie respectat, trebuie tratat ținând seamă de așteptările, de nevoile lui, egal cu omul clasicizat, egal, nu mai presus!

P.S. Da, eu am fost la referendum și am votat DA! Nu mă dezic și nu am de dat nimănui socoteală! La fel cum cei ce nu au votat sau au votat NU nu au nici ei de dat nimănui socoteală! Și... mergem înainte, ÎMPREUNĂ!", a conchis Robu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel