Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Nicolae Breban, membru al Academiei Române: Se uită scârbiți la steagul românesc. Sunt uimit!

Nicolae Breban la Academia Română. foto: @AcademiaRomana.RomanianAcademy - FB
Nicolae Breban la Academia Română. foto: @AcademiaRomana.RomanianAcademy - FB

România a fost până nu de mult o forță culturală și științifică, certificată de activitatea Academiei Române, lucru evidențiat de scriitorul academician Nicolae Breban, cel care a vorbit, într-un interviu acordat DCNews, despre ce a făcut națiunea română puternică, dar și ce probleme are acum.

Activitatea Academiei Române a fost impulsionată în ultima vreme de schimbările de vârf, ceea ce îi dă sperațe scriitorului Nicolae Breban, care ne-a amintit cum a devenit România o națiune validă: 

”Atâția mari oameni de știință care s-au întors din America, de la Londra, din Paris au intrat în universitățile românești și au creat mare știință, medicină și chimie ș.a. și au creat acest stat care a reușit să se valideze. O națiune devine validă, o populație devine națiune, când creează o suprastructură. Ori, România a reușit într-un timp record, în nici două secole, să creeze o suprastructură de înalt nivel în domenii importante ale științei, artei și culturii. Dovadă câțiva de-ai noștri care pleacă în străinătate și creează succes. Nu e vorba de naționalism sau de internaționalism, e vorba de a-ți apăra comunitatea, iar eu sunt uimit că atâția tineri sau foști tineri se uită scârbiți la steagul românesc sau la națiunea română...

”Dacă te uiți la toate televiziunile lumii, nu numai la sport, ci și la alte manifestări unde toți etalează steagul atât de mândri de a aparține unei comunități lucide, luptătoare și definite. Cum să ne topim noi în Europa? Europa nu-i o națiune. Europa trebuie să devină o comunitate a națiunilor”, a mai explicat Nicolae Breban.

Mai multe declarații ale academicianului și amintiri despre nume ilustre din România găsiți în interviul de mai jos:

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel